Idrott

Som skolämne är idrott ett sånt ämne som man antingen älskar eller hatar. Antingen säger man JA! när det är dags för idrottstimmen, eller så suckar man och säger åh gud nej, inte en gång till! Det är också väldigt ofta det är tjejerna som tillhör den senare kategorin då skolans idrott är känd för att innehålla bollsport, vilket tjejer som kollektiv rent generellt är emot. Det finns ju så klart undantag, det finns tjejer som älskar idrott lika mycket som killar och killar som hatar det lika mycket som tjejer. Men överlag är det bra att idrott är ett ämne i skolan som man måste ha, det motverkar trotts allt övervikt hos barn och ungdomar, i alla fall till viss del. Det kanske inte spelar någon roll att dom har idrott 2 gånger i veckan och knappt gör någonting, men för de få som det faktiskt hjälper hitta en sport dom vill fortsätta utöva och som slits bort ifrån TV och dator där hemma är det värt att alla barn ska lida igenom 2 till 3 idrottslektioner i veckan. Men det kan också tyckas att idrotten i skolan är allt för enformig. Om målet med idrottslektioner hade varit att få barn intresserade av andra sorters idrott så tycker man att man ska ha andra saker än bollspel och en och annan folkdans. Var har yogan och pilates tagit vägen i deras läroplan? Om det nu är så viktigt för de svenska föräldrarna att deras barn rör sig annat än mellan datorn och toaletten så varför begär dom inte att skolan utökar idrottsprogrammet? Idrott kan vara väldigt kul, det finns en för alla, och det är trotts allt inte så svårt att få dit en snäll själ som kan visa hur en viss idrott fungerar. Vill du testa karate? Visst, vi snackar med den lokala klubben! Man kan inte få så mycket mer än ett nej, och blir det ett ja, desto bättre för de som kanske sen går vidare för att träna karate på fritiden. Att beröva barnen chansen att hitta sin idrott är nästan lika hemskt som att tvinga dom att gå på lektioner av det som dom inte ens är intresserade av. Man kan bara hoppas att när barnen som föds i år börjar skolan så har systemet ändrats och det bildas mer intresse för idrott och att röra sig på andra platser än i en virtuell värld.